Boxning och annan bra träning

Komplettera boxningen

by Miriam Olsson

boxning_193545215Alla som tränat boxning vet att det finns en hel del träning man gör utanför ringen som är till för att förbättra aspekter av boxningen. Här tittar vi på ett par saker som kan vara till hjälp.Även om förslagen nedan kan vara effektiva, bör man inse att detta inte är tänkt som ett substitut för sin träning. Man ska alltså inte välja att hoppa över ett pass boxning för att ägna sig åt andra saker istället. Detta är träning man gör utöver boxningen för att kunna bli bättre.

Basket

Det kanske låter lite underligt, men basket kan faktiskt vara en bra komplettering till boxning. Det kräver faktiskt en hel del koordination att spela basket, vilket även boxare behöver. Och då det är svårare att träna upp koordinationen med övningar specifikt inom boxning, kan basket vara ett smart sätt att både träna upp denna aspekt samtidigt som man får in lite variation i träningen.

Löpning

Att boxare behöver kondition är ju knappast någon nyhet, och löpning är något som många använder sig av för att förbättra denna. Oavsett hur mycket man använder sig av löpning för att komplettera boxningen kan det vara bra att se till att man har rätt utrustning på fötterna om man vill undvika skador och problem.

Pingis

Pingis är ytterligare en sport många nog inte skulle ha gissat sig till vara bra för boxare. Men faktum är att pingisspelare behöver riktigt bra reflexer för att bli bra, och desamma gäller såklart boxare. Kan man inte reagera tillräckligt snabbt kommer man både bli slagen oftare och missa fler öppningar hos motståndaren. Det är dock inte helt lätt att lära sig pingis till en bra nivå, men med några bra grundtips kan man snabbare komma igång och börja träna upp reflexerna.