Boxning och annan bra träning

Styrketräning var som helst

by Miriam Olsson

styrketräningAv någon outgrundlig anledning har alltför många fått för sig att man måste gå till gymmet för att kunna styrketräna. Inget kunde vara längre ifrån sanningen då det finns många bra sätt att träna styrketräning vart du än befinner dig.För att styrketräna krävs egentligen bara viljan att göra så. Du kan helt utan utrustning genomföra en rad olika övningar med enbart den egna kroppen till hands som ger en grym allroundträning för hela kroppen. Det är dock så att du kan komma ännu längre med hjälp av några få hjälpmedel, men du klarar dig absolut bra utan en hel uppsjö utav alla möjliga olika maskiner som du finner på ett vanligt gym.

Hantlar

Hantlar är grym utrustning för dig som tränar. Det är dessutom enkelt och billigt att skaffa ett par passande storlekar, som du sedan kan använda år ut och år in, utan att de tappar sina egenskaper. Att komplettera styrketräning med kroppen med just hantlar, är ett bra sätt att täcka upp sådant som är svårt att genomföra enbart med kroppen som verktyg. Du kan lyfta tyngre och även isolera muskelgrupper på ett annat vis. Att kombinera de båda träningsformerna bäddar för en urstark kropp som dessutom är rörlig och uthållig.

Hög stång eller räcke

Det finns mycket du kan göra med en stång eller ett räcke som sitter på en sådan höjd att du kan hoppa upp och ta tag i det utan att nudda marken. Att använda den egna kroppsvikten och tyngdkraften till din egen fördel och på olika sätt dra dig upp med armar, mage och liknande kan ge oerhörda resultat för fysiken. Det finns till och med en sport som kallas Street Workout / Calisthenics där man kan tävla emot andra som sysslar med övningar av detta slag. I Youtube-klippet nedanför kan du ta del av en kille som är grym på Calisthenics och som du kan låta dig inspireras av.