Boxning och annan bra träning

Träna som en boxare hemma

by Miriam Olsson

Närbild på en kvinna som boxas

Motionsboxning är träningen för dig som vill bli starkare, smidigare och samtidigt få en kraftigt förbättrad kondition. En vanlig orsak till att träningen uteblir är bristen på tid, att träna hemma kan vara en enkel lösning på detta problem. Motionsboxning mixat med styrketräning kommer få dig i form på nolltid.

Motionsboxning

Motionsboxning skiljer sig från klassisk boxningsträning på så sätt att det handlar mer om att höja din grundmotion än slagteknik och fotarbete. Motionsboxning är något lättare träning som passar de flesta, det ger en bra grundträning som ger en mycket bra effekt på hela kroppen. Många gym erbjuder denna träningsform men du kan få lika gärna träna hemma. Det enda du behöver införskaffa är en sandsäck, hopprep och ett par handskar.

Investera i en träningsmaskin

Boxningsträning tillsammans med styrketräning är en slagkraftig kombination. Hos Gymkompaniet hittar du ett komplett sortiment av många kvalitativa träningsmaskiner att välja mellan. För att stärka upp vissa muskelgrupper är en träningsmaskin en god investering för din hemmaträning.

Lägg upp ett träningspass

Om du aldrig boxats förut kan det vara värt att ta en lektion i boxningsteknik, så att du lär dig rätt och därmed få ut maximalt av din träning. Börja alltid ditt träningspass med uppvärmning, ut och spring någon kilometer eller använd hopprep. Tänk på att börja i långsamt tempo för att successivt öka takten. Därefter bör du stretcha, börja med över- och avsluta med underkroppen. Nu är vi redo för själva boxningsträningen. Ställ dig i skuggboxningsposition, vänster ben framför ditt högra (förutsatt att du är högerhänt). För varje steg du tar gör du först en slag med vänster och sedan med höger arm. Håll armarna högt, händerna knutna i huvudhöjd när du slår. Gör övningen i ett lugnt tempo för att sedan öka takten. Repetera övningen minst fyra gånger och gå sedan över till en sandsäck.